diumenge, 29 de desembre del 2013

PEARLTREES



QUE ÉS?

Pearltrees és una aplicació gratuïta disponible per dispositius mòbils i aplicacions web. La funció bàsica d’aquesta aplicació és el fet de tenir al nostre abast una gran llibreria ja que serveix per poder compartir documents siguin històrics, periodístics, didàctics etc. Podríem definir-ho d’una manera senzilla com si fos un facebook però que només tenim disponible l’opció de compartir (share). És una gran comunitat interactiva en que la gent pot descobrir un gran món d’arxius que poden resultar del seu interès.



Com funciona? 



Una vegada entrem al nostre perfil del pearltrees veurem a la pantalla principal, les noticies compartides per els nostres amics. Aquí us deixo un exemple del treball modular de les assignatures GITIC i COED on hem exposat un bon comunicador i es pot veure amb claredat la pantalla principal.







Nosaltres per introduir-nos només caldrà que compartim la direcció web de la nostre noticia.



La pantalla principal, recorda a un camí. A mesura que es van extenen les noticies i anem descobrint i aprofundint segons el tema triat, el camí arbre s’anirà desplegant mica en mica, com si no pares de créixer. A la imatge següent es pot apreciar amb més detall.



A més a més de poder penjar els teus propis enllaços, fotografies o arxius en general, pearltrees serveix també per descobrir nou contingut que s’adapti als teus gustos. Al fer clic a related se’ns mostrarà un contingut similar al que tu mateix has pujat o compartit. A continuació us presento un exemple d’això representant el treball fet on podem trobar des de el programa d'Albert Om (El convidat fins a cinema i televisió en català).




Per un altre banda, des de el buscador que trobarem a la part superior dreta podrem buscar enllaços a partir d’una paraula clau. Els resultats es mostraran en bombolles que es mouen per la pantalla fins que et decideixes per una d’elles i l’obres per veure el seu contingut. Ja que estàvem posats en televisió aquesta ha estat la paraula que he buscat i aquest ha estat el resultat.


Per últim us presento el meu Pearltrees complet que vaig realitzar amb les meves companyes per presentar a Albert Om. 

ariadnafresquetmascarell and Albert Om in Ariadna Fresquet Mascarell (ariadnafresquetmascarell)

Cultivate your interests with Pearltrees for Android



Noticies o articles relacionats amb Pearltrees


El conegut navegador mozilla Firefox, li ha volgut rendir homanatge a aquesta aplicació creant un complement que li permet buscar, organitzar i compartir tot el que  l'usuari s'estima de la web que estigui visitant en aquell moment.

https://addons.mozilla.org/es/firefox/addon/pearltrees/


Per últim veiem en aquest important blog de tecnologia e innovació com fan una explicació profunditzada del que és i com es fa servir aquest programa.

http://centrodeinnovacionytecnologia.blogspot.com.es/2013/10/pearltrees.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada