dilluns, 23 de desembre del 2013

TWITTER


Que és el Twitter?



Podem considerar twitter com una red social en la que permet als usuaris redactar missatges d'una llargada màxima de 140 caràcters. Existeixen diverses formes per anomenar a aquests missatges: tuits, tweets, piulades etc. Els missatges es poden fer servir per expressar diferents moments del día, estats d’ànims i últimament s'ha afegit al carro la premsa. A través del twitter els mitjans de comunicació estan aconseguint cada día més gent que els segueixi. Twitter s'ha convertit avui dia en la segona red social més utilitzada a Espanya per darrere de facebook. També ha tingut un gran impacte social en l'entorn de la gent famosa, ja que molts d'ells l'utilitzen diàriament per comunicar-se amb els seus fans o donar a conèixer nous esdeveniments de la seva vida.


Com podem treballar amb el Twitter?

Tweet

Una vegada ens hem registrat a la pàgina principal de twitter la funció bàsica que ens permet es publicar un tweet. Això ho veurem indicat a la nostra pàgina a la part superior esquerre. Com he dit anteriorment haurà de tenir una llargada màxima de 140 caràcters.



Com també podem veure a la imatge podem indicar el lloc on s'ha fet la foto i indicar amb qui estem en aquell moment amb els dos requadres que ens apareixen a baix a l'hora d'escriure el nostre tweet.

Follow, follower, following

Dit en català, seguir, seguidor i qui et segueix. Aquestes opcions estan complementades entre elles. Al twitter, pots seguir amics, familiars, cantants, futbolistes, actors etc. Això serà reconegut com a "following", que vol dir la gent que tu segueixes i pots veure els seus tweets que publiquen. De la mateixa manera ells també poden fer-ho cap a tu, aquests seran reconeguts com a "followers". El terme "follow", més utilitzat a països extrangers es refereix als seguidors en general. Podem veure aquets termes a la nostre pàgina principal de twitter:


Retweet

Una opció que ens dona twitter es la de compartir un tweet amb els nostres seguidors. Això permet donar a conèixer els fets d'una notícia o d'un esdeveniment a la gent que ens segueix. D'aquesta manera podem donar rellevància a aquest tweet, sigui ser, perquè ens interessa el seu contingut, perquè volem informar als nostres seguidors o simplement per gust propi. Per fer servir el retweet ens val amb fer clic sota el tweet que volem:



Veiem representat els retweet de la següent manera:



A la part inferior del tweet es pot llegir "Retwitteado por...", clarament ens indica que no es una publicació pròpia de la Vanguardia en aquest cas sinó que la donat a conèixer mitjançant un altre pàgina "OpinioLV" (Opinió La Vanguardia).

Trending Topic

Més conegut en el món del twitter com TT o "tendencia del momento". Es refereix a allò que en un concret moment els usuaris de twitter repeteixen a les seves piulades de manera que es converteix en alguna cosa rellevant.
Els 10 "trending topic" es poden veure a la part esquerre de la pàgina de twitter representats 
( #ExempleBlog ).



Serveix per agrupar els tweets en un mateix tema. Ho utilitzen molt el mitjans de comunicació i molts programes de premsa  de la televisió. També ho estan començant a potenciar en informatius, així la gent pot donar la seva opinió de manera oberta. Per exemple, recent la mort d'un gran exemple per la humanitat, podem buscar TT de Nelson Mandela i ens hem trobat en que la gent no l’oblida, recorda les seves frases i els hi serveix d’inspiració:



He volgut ocultar la identitat de les persones particulars que han donat a conèixer les seves idees per evitar possibles confrontaments o males imatges.

Hashtag

A l'hora de publicar els nostres tweets, podem dotar-los de etiquetes, conegudes internecionalment com hashtag. Això es el que farà a aquesta seqüència ser "trending topic". Podem ficar hashtag per comunicar-nos amb un programa de televisió. Per exemple aqui veiem com un espectador del conegut show "El Hormiguero" presentat per Pablo Motos, congratua la visita del famós actor de Hollywood Ben Stiler la pasada setmana:



O simplement per expressar algun sentiment en el moment de publicar un tweet:


Utilitzem la paraula fred com a hashtag per explicar les raons del nostre tweet en aquest cas.

Després d'haver fet aquesta explicació, a continuació us presento un enllaç molt interessant de com funciona:











 

  Noticies relacionades amb el twitter

Hem de tenir en compte que publiquem en el nostre twitter, es una red social publica i tenen accés moltes persones, a continuació podem observar aquest cas:




La nova llei contra l'avortament ha tingut el seu propi debat al twitter, així ho hem pogut veure aquest matí al periodico:


I per acabar l'any aquí deixo una noticia interessant, sobre els interessos de la població, el futbol es lo mes parlat al twitter aquest any que ja acaba 2013:

1 comentari:

  1. Bona entrada Ariadna, queden molt clars els continguts de la xarxa social Twitter.

    ResponElimina