diumenge, 29 de desembre del 2013

SCOOP IT






QUE ÉS?


Podem definir scoop.it com una innovadora forma de reunir informació per poder mostrar-la y compartir-la d'una manera visual a qualsevol portal d'internet ja sigui a un blog, a alguna xarxa social etc. És un sistema que ens permetrà compartir contingut que trobem quan naveguem per internet,  ens sembli útil o li poguem treure profit.

COM FUNCIONA?









Cada publicació que fem al nostre scoop it l'anomenarà com a post. Molta gent s'estima més definir-lo com a híbrid entre un blog i un servei d'organització de continguts. La principal diferència que manté amb un blog seria que l'autor no necessita escriure l'article sinó més bé el comenta. 



L'eina que scoop it ofereix als seus usuaris es l'habilitat de fer un o diversos temes que poden personalitzar i adaptar a mida que van descobint nou contingut.


Per que s'entengui, si nosaltres veiem un vídeo molt atractiu que s'adaptaria molt bé a una publicació del nostre blog, tenim la posibilitat d'extreure només les imatges o l'audio segons el nostre interès. A continuació veurem representat una pàgina d'un usuari (ánonim) de scoop it. En ella podem veure representades les notícies que ha compartit dels seus coneguts. La mècanica de fer servir aquesta aplicació és molt sencilla ja que recorda molt a l'opció que tenen la majoria de navegadors d'internet de afegir un marcador a la pàgina web que estem visitan.



A la part superior es pot veure com tenim la possibilitat de fer un nou post i on ja tenim els guardats. 


Recorda molt a les xarxes socials ja que una mica més a baix d'on he exposat lo anterior es pot veure representada una barra d'eines on surten les persones que han visitat el nostre scoop it, diferents opcions per editar la nostre pàgina principal i la possibilitat de compartir-ho. Es pot apreciar millor a la seguent foto.



Conclusió, podriem dir que aquesta eina sustitueix les pàgines que guardem a "favoritos" i a més a més ens permet compartir-las, donant un toc de disseny personal a algun portal interactiu d'internet.

PER SABER-NE MÉS D'SCOOP IT...


Aquesta pàgina és molt interessant. Veiem com expliquen scoop it i apart profundeixen per a qui i per a que va adreçada aquesta aplicació

Aquí

El ministeri d'educació també ha volgut afegir la seva propia pinzellada fen una explicació breu pero concisa de què es i en que consisteix la aplicació exposada.

Aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada